Winnaar Publieksprijs 2013


cc Flickr Nic McPhee photostream VictoryDe winnaar van de Blogparel 2013 Publieksprijs is geworden:

 Nederland staat open voor vluchtelingen uit Syrie, Teeven en de 250
op 12 september 2013 gepubliceerd op het weblog Dagtaak.

Dagtaak, gefeliciteerd! De winnaar krijgt een vermelding op de Blogparel website en zal via deze vermelding een jaar lang te volgen zijn. Uiteraard zullen we op 1 maart in Utrecht de winnaar aan huldigen tijdens de prijsuitreiking van de Blogparel 2013.

Een week lang kon er door lezers en volgers worden gestemd. Men kon op maximaal drie kandidaten stemmen. Het is geen geheim dat dit soort verkiezingen wordt gewonnen door de kandidaten met de meest actieve volgers. Volgens critici van publieksstemmen betekent het dat zo niet altijd het beste blog komt boven drijven..

Dat willen we even nuanceren.

Ten eerste: als een kandidaat een onbeduidende blogger zou zijn, die even onbeduidende blogs schrijft, dan moet hij of zij wel een erg grote familie- en vriendenkring hebben om toch  kunnen winnen. Dat kringetje kan wat groter zijn door Facebook en Twittervrienden, maar zelfs dan zijn 223 stemmen een knappe prestatie.

Ten tweede: als de stemmen alleen door een pr-campagne in eigen kring en via sociale media binnen zijn gehaald, betekent dat wel dat de weblogs de aandacht hebben getrokken. Daar is het de Blogparel natuurlijk ook om te doen. Het gaat immers om de ingezonden blogs die genomineerd zijn. Zij verdienen die aandacht ook.

Ten derde en zeker niet als laatste: over elke uitslag kan worden getwist. Dat moet ook. Elke schrijver, elke blogger, kan zijn of haar voordeel doen met goed doorwrochte recensies. Op 1 maart maken we bekend welke genomineerden volgens de jury de geldprijzen mogen ontvangen. Als daar de publiekswinnaar niet bij zit, wil dat niet zeggen dat het om een slecht blog gaat, maar dat de jury meent dat er nog betere blogs bij de inzendingen zaten. Zit de publiekswinnaar er wel bij dan zijn publiek en jury het eens.

Hier dan de volledige uitslag van de publieksronde. Het aantal behaalde stemmen zie je voor de genomineerde blogs, die je kunt lezen door op de titel te klikken.

223. Nederland staat open voor vluchtelingen uit Syrie, Teeven en de 250.
172. Niet leuk nieuws.
107. De mug die dacht dat ie een gum was.
84. Trauma! Trauma!
81. Ze.
66. Groef.
43. Efteling: The dark side.
37. Intimiteiten.
33. Testteisteren.
21. Don’t shoot the guitarplayer.
21. Goede bedoelingen.
13. Bewegungsfreiheit.
11. Foute grappen maken mag.
11. Nachtbus naar Transsylvanië.
11. Schoppers en aaiers.
8. Een lompe Hollander in Portugal.
8. Postbode.
7. Gore gedachten.
6. Een laatste dans in het water.
6. Smile-politie.
5. Het Zwemfestijn.
3. Stressless Wellness.|
2. Aso’s.
0. Piet aan het woord.

Hier een samenvatting van het stemmenverloop. De kleuren geven aan welke blogs op die genoemde dagen op de eerste tot en met vijfde plaats stonden

Uitslag Publieksprijs 2013

 

Alles stemmers bedankt!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailby feather
  1. Ton Brijker

    223 stemmen, veel of weinig ;-)? Van harte gefeliciteerd Dagtaak! je verdient de publieksprijs! Jury succes met laatste loodjes en organisatie!

  2. Mien

    De jury-uitslag van Blogparel 2013 zojuist op Twitter gelezen. Kon er helaas niet bij zijn i.v.m. eenzuidelijk feestje. Van harte gefeliciteerd Marten Heijs (1), Ton van Eck (2), Makbouli en Karel T Nooitgedacht aka Poeetweet (gedeeld op 3).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *