Prijsuitreiking niet op het Blogbal!


BlogbalEr wordt enthousiast getwitterd over de Blogparel prijsuitreiking. Helaas wordt er ook verkeerde informatie verspreid. Er zijn twitteraars die menen dat de prijsuitreiking op het Blogbal zal plaatsvinden. Dat is niet zo. Ik herhaal: de Blogparel prijsuitreiking vindt niet plaats op het Blogbal!

De verwarring is begrijpelijk. De Blogparel edities van 2010 en 2011 vonden wel plaats op het Blogbal. In 2012 was er geen Blogparel, maar organiseerde Berend Quest een alternatieve Blogparel die geheel binnen het kader van het Blogbal viel.

Ook toen meenden veel bloggers dat de Blogparel een initiatief van het Blogbal was. En hoe wij ook ons best deden duidelijk te maken dat Blogbal en Blogparel twee zelfstandige initiatieven waren, die boodschap leek bij heel wat bloggers niet tussen de oren post te vatten.

Dat leidde tot vermakelijke toestanden.

De Blogparel kreeg mailtjes met kritische opmerkingen over het programma van het Blogbal. Het Blogbal kreeg soms kritiek over de jurering van de Blogparel.

Dat is één van de redenen waarom we dit jaar de prijsuitreiking eens buiten het Blogbal willen houden. Een andere reden is dat door samenwerking met het Blogbal er ook veel inzendingen binnenkwamen die niet bij de criteria van de Blogparel pasten.

Op 21 november 2013 schreven we hier ook over het fantastische Blogbal. Ook wij gaan er dus dit jaar heen. Niet om de Blogparelprijzen uit te reiken, maar om ons onbekommerd in het feestgedruis te storten. Dus voor de juiste informatie:

Zaterdagmiddag 1 maart: prijsuitreiking Blogparel in het Centraal Museum Utrecht.
Vrijdagavond 7 maart: Blogbal in Arts et Amicitiae in Amsterdam.

Het Blogbal liet weten dat alle Blogpareldeelnemers en volgers natuurlijk van harte welkom zijn. We plaatsen hun uitnodiging dan ook hier:

Op vrijdag 7 maart a.s. vindt voor de vierde keer het Blogbal plaats, het Boekenbal van de bloggers. Welkom!
Wanneer: Vrijdag 7 maart 2014, 21:30 uur
Waar: kunstenaarssociëteit Arti et Amicitiae, Rokin 112, Amsterdam
Wie: de Nederlandstalige blogosfeer. Bloggers, facebookers, twitteraars en andere online schrijverts en hun lezers
After party: The Poolhole, Voetboogstraat 3b, om de hoek dus.
HET BLOGBAL, pendant van het Boekenbal, is hét jaarlijkse event waar bloggers, facebookers, twitteraars en andere online schrijverts en hun lezers elkaar IRL ontmoeten.
Meer info op Het Blogbal.

Wij van de Blogparel hopen veel bloggers op beide evenementen te ontmoeten.

De Blogparel is behalve op deze website ook te volgen op twitter via de hashtag #blogparel.
Het Blogbal volg je op hun website, op Twitter en op Facebook.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *