Nationale Bloggersweek 2014


BloggerWeekToegegeven, het is puur toeval, maar de eerste Nationale Bloggersweek is een feit.

Van 1 t/m 7 maart staan bloggers en hun weblogs in de belangsteling en kan bloggend Nederland tal van activiteiten bezoeken. De week start met de prijsuitreiking van de Blogparel in het Centraal Museum Utrecht en eindigt met het swingende Blogbal in Arts et Amicitiae te Amsterdam.

Daarmee hebben we dan de “main events” van die week wel gehad. Want, zoals iemand twitterde: “Week? Het begin van het jaar van de blogger!”

Het is elk jaar het jaar van de blogger. Wie nog steeds meent dat bloggen dood is, zit er flink naast. Bij elke editie van de Blogparel ontdekten weblogs die al jaren bleken te bestaan. Ook dit jaar hebben we blogs gevonden, van welke we eerder het bestaan niet wisten. Dat is geen onwetendheid. Het is gewoon niet te doen alle blogs in het vizier te krijgen en te volgen.

In de door ons zelf benoemde Nationale Bloggersweek staat de agenda vol met aan bloggen gerelateerde evenementen, cursussen en workshops. Ook dat gaat het hele jaar door. Toch een greep uit de activiteiten tussen 1 en 7 maart.

Maandag 3 maart
Skyscanner maakt de Nederlandse winnaar bekend van de Bloscars Travel Awards 2014, een prijs voor de beste reisblogs. De Nederlandse winnaar gaat daarna de strijd aan met 14 andere winnaars elders in de wereld.

Dinsdag 4 maart
De Volksuniversiteit Utrecht organiseert een workshop “Bloggen, deel je wereld!”. De workshop wordt gegeven door Dominique van Dam, eigenaar van Letters & Concepts en blogger op het duurzaamheidsblog hetkanWel.
De Haagse Communicatie Kring (HCK) organiseert de Haagse Communicatie Dag in het Appeltheater. Het thema is ‘Storytelling”. Ook niet-leden mogen als gast inschrijven. Wie weet een inspirerende middag voor verhaal-bloggers.

Donderdag 6 maart
Blogtoday en Meet the blogger organiseren de masterclass Video and personal branding. Locatie: media- en educatiebedrijf Samona te Hoofddorp.
Het trendvolgend weblog Frankwatching houdt een webinar, een oline seminar, over effectieve landingspagina’s, zodat je de conversie van je site kunt verhogen.

Vrijdag 7 maart
Videobloggen zou een opkomend fenomeen zijn. Nog weinig van gemerkt, maar je kunt het hier leren.

En zo gaat dat het hele jaar maar door. Fijn dat je veel kunt leren. En zonder afbreuk te doen aan alle commerciële initiatieven die bloggen in de tang hebben. Het is natuurlijk nog leuker dat de Blogparel en het Blogbal “dit mooie bloggen teruggeven aan de hardwerkende bloggers”.

Tot slot, voor die laatste zin weer verwarring sticht: de prijsuitreiking van de Blogparel en Blogbal zijn twee verschillende evenementen. U bent op beiden van harte welkom.

Voor de prijsuitreiking van de Blogparel 2013 zijn inmiddels alle kandidaten, inzenders en een aantal belangstellenden persoonlijk uitgenodigd. Wie er ook bij wil zijn kan zich per e-mail opgeven via postmaster@peterspagina.nl Je ontvang dan de uitnodiging, waarmee je toegang krijgt tot de bijeenkomst in het Centraal Museum Utrecht.

Wie naar het Blogbal wil (wij zijn er ook!) kan op 7 maart naar Arts et Amicitea. Het wordt zeer op prijs gesteld als je even laat weten dat je aanwezig zult zijn. Per e-mail hetblogbal@gmail.com of maak het kenbaar op hun Facebook of Twitterpagina.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *