Alle Inzendingen

Bizon winnings


Blog van een student die in zijn vrije tijd graag aan wedstrijden meedoet en vaak wint. Bij iedere wedstrijd wordt een leuke beschrijving gegeven en een foto als bewijs dat hij wel degelijk gewonnen heeft! Telkens spannend afwachten wanneer een nieuw bericht gepost wordt!

Lieve Tess


Ik heb geen kind. Tess bestaat niet, behalve in mijn hoofd en soms komt ze voorbij in mijn dromen… Aan dit niet bestaande, maar toch aanwezige kind in mijn leven zou ik wat willen zeggen…

Postbode (11 september)


De schrijver heeft een milde blik op de onvolkomenheden van de mensheid, inclusief zichzelf.
En is ongetwijfeld een kenner van het werk van Carmiggelt.

Bewegungsfreiheit


Ach Tirade, dat is: Merijn de Boer, Menno Hartman, Martijn Knol, Gilles van der Loo, Lieke Marsman, Simone van Saarloos en Marko van der Wal. Eigenlijk een online literair tijdschrift. Maar wat een energie, maar wat prikkelend, en hilarisch, en maar wat grappig! En altijd goed geschreven. En dat dan volhouden, een dag geen Tirade aangeklikt is een dag zonder Internet.
Ik had enkele bijdragen verzameld om daaruit een keuze te maken, uiteindelijk heb ik toch, min of meer geblindoekt gekozen, de kwaliteitslat ligt erg hoog bij Tirade.

Een paar chauffeurshandschoenen


Het is waarschijnlijk een vreemde eend in de Blogparelbijt: het is namelijk een vertaling. Maar wat een heerlijk verhaal! Zo lees ik ze graag. De niche Russische Literatuur draag ik een warm hart toe, en Van Poesjkin tot Poetin, voorziet gelukkig daarin. Heerlijke dialogen, leuke terzijdes.