Blog awards


cc Flickr Jeff.Dlouhy photosteeam Ig Nobel Prize Ceremony 2006 @ HarvardDe Blogparel is de enige, nog levende, ongesubsidieerde en ongesponsorde ‘blogaward’ in Nederland. Sinds de Dutch Bloggies ter ziele ging prijkte deze zin in onze pr-folders. Voor de 2013 editie hebben we die zin aangepast. De Blogparel is wel uniek in zijn soort, maar of dat zonder enige financiële steun voortgezet kan worden, is nog maar de vraag.

De ‘enige award’ is de Blogparel zeker niet. Al jaren kennen diverse media in uiteenlopende sectoren hun blogprijzen. De 50 beste foodblogs, de top 50 fashion bloggers, de beste reisblogs, de ‘Meet the Blogger award’ voor interieur, lifestyle en designblogs en ga zo maar door.

Iedereen organiseert het op eigen wijze. Met jury’s, publieksstemmen en met of zonder geldprijzen. Soms bedoeld om het bloggen te stimuleren, soms bedoeld om reeds gevestigde blogs in het zonnetje te zetten. En altijd zitten er mediabedrijven of brancheorganisaties achter die de blogprijs financieren.

Het is dan ook leuk een paar niet-commerciële blogprijzen te noemen die, net als de Blogparel, puur particulier initiatief zijn.

Weblogger Brillie houdt het klein Hij deelt elk jaar Bloglintjes uit aan “logs die niet alleen vaak bezocht werden door Brillie, maar ook die logs die wat bijzonders brachten het afgelopen jaar”. Brillie neust dus rond in zijn blogkring en deelt complimenten uit.

Is dat zo bijzonder?, zult u vragen. Nee, want binnen de kringen waar een blogger verkeert worden vaker complimenten uitgedeeld aan elkaar. Maar dat gebeurt alleen in de reacties op een blogje. Brillie neemt de moeite één keer per jaar een paar blogs uit een hele jaargang te lichten en die nog eens onder de aandacht van zijn lezers te brengen. Een klein maar fijn initiatief.

Dit jaar komen Blogtrommel.com en MightyMusings.nl met de MightyBlogAward voor de mooiste blogpost in de Nederlandse voertaal van 2013.
Geen strenge voorwaarden, de twee organisatoren jureren zelf. Naast de hoofdprijs (een domeinnaam plus webhosting, of een blogtheme naar keuze ter waarde van 50 euro) zijn er tien aanmoedigingsprijzen (publicatie van de winnende blogs op MightyMusings.nl).

Inzenden kan niet meer (inzendtermijn sloot op 15 januari jl.) en de winnaars worden op de websites van Blogtrommel.com en MightyMusings.nl op 1 maart bekend gemaakt. Dat valt dan toevallig samen met de prijsuitreiking van onze Blogparel 2013.

En dan is er op 7 maart een uitdagende gelegenheid voor bloggers om een prijs van 100 euro in de wacht te slepen. Uitdagend omdat bloggers niet vanuit hun veilige omgeving achter de pc hun bijdragen kunnen insturen. Nee, wie wil kan op het Blogbal meedoen aan de Blogbattle. Deelnemers krijgen 3 minuten de tijd om een stukje voor te dragen of zich met iets anders te presenteren. Het publiek is de jury. Wie het meeste applaus weert los te maken, krijgt de prijs

Live bloggen dus. Een fenomeen dat een leuke trend kan worden. Wie weet houden de bloggers die de durf hebben de battle aan te gaan er nieuwe lezers aan over.

Wie de winnaars van Brillie’s Bloglintjes en van de MightyBlogAward wil leren kennen moet dus de respectievelijke websites bezoeken. Wie de winnaars van de Blogparel 2013 en de Blogbal Blogbattle in levende lijve wil zien reist af naar Utrecht (1 maart, Blogparel) en/of Amsterdam (7 maart, Blogbal).

Aanmelden voor het Blogbal kan via e-mail hetblogbal@gmail.com
Wie bij de prijsuitreiking van de Blogparel wil zijn kan zich per e-mail opgeven via postmaster@peterspagina.nl Je krijgt dan de uitnodiging (tevens toegangsbewijs) toegestuurd.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *