1 maart prijsuitreiking Blogparel 2013


J.H. Moesman, Ontmoeting, 1932Eindelijk kunnen we de datum en locatie voor de prijsuitreiking van de Blogparel 2013 bekendmaken. Zaterdag 1 maart zal in het Centraal Museum Utrecht de jury de prijzen uitreiken aan de winnaars.

Van 14.00 tot 17.00 uur is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in De Kapel van het Centraal Museum. Voor en na de prijsuitreiking hebben Blogparelgasten gratis toegang tot de tentoonstelling “Surreële werelden”.

Het museum wil met de tentoonstelling laten zien hoe sterk het surrealisme de kunst en de beeldcultuur heeft beïnvloed. Ook nu nog. “De huidige beeldwereld laat zien dat hoe ongewoon, vreemd en beangstigend de gewone werkelijkheid eigenlijk is: de werkelijkheid is niet normaal”, zo licht het Centraal Museum de tentoonstelling toe. Past dat bij de Blogparel?

Er zijn werken te zien van Utrechtse surrealisten uit de jaren 1930, waaronder J.H. Moesman (afbeelding boven dit artikel). Verder ook kunst van o.a.  Maria Roosen, Roland Sohier en Aernout Mik en tevens surrealisme in film, reclame en videoclips.

In de tentoonstelling kunnen bezoekers surreële belevenissen opdoen met de ervaringsinstallaties van Tijmen Zonnevijlle, Rhinofly, Theo Schouwerwou en Paul Klemann. Ook kun je er typische surreële technieken uitproberen als Ecriture Automatique – ook wel automatisch tekenen genoemd – en Cadavre Exquis – kunst maken vanuit het onderbewuste.

We hebben voor deze tentoonstelling gekozen omdat het mooi aansluit bij de Blogparel. Want hoe anders kun je lezers doen lachen en stof tot nadenken geven, dan door te spelen met de werkelijkheid? Door lezers te laten zien dat de werkelijkheid niet zo normaal is als soms wordt aangenomen?

We hebben het programma eenvoudig gehouden.  De Kapel is open van 14.00 tot 17.00 uur voor een informele ontmoeting van Blogparelgasten en belangstellenden. Uiteraard met een drankje en een bescheiden hapje.

Tussen 15.00 tot 16.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats. De jury maakt de winnaars bekend en zal  de prijzen overhandigen.

Iedereen die een kandidaat voor de Blogparel 2013 heeft ingezonden, alle kandidaten en genomineerden krijgen een uitnodiging toegestuurd. Ook worden alle deelnemers van de vorige edities van de Blogparel uitgenodigd.

Wil jij er ook bij zijn? Dat kan door je naam te mailen naar postmaster@peterspagina.nl Je krijgt dan de uitnodiging toegestuurd en je naam komt op de gastenlijst.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *